المقادير:كيلو صدور فراخ مخلية.
4 خبز شامي متوسط الحجم.
3 حبات بصل أخضر مقطع شرائح.
1 حبة فلفل أخضر مقطعة.
2 فص ثوم مفروم.
1 حبة فلفل أحمر مفروم ناعم (اختياري).
1 كوب زبادي أو قشطه بلدي.
2 ملعقة كبيرة زيت ذرة.
1 ملعقة صغيرة كاري.
2/1 ملعقة صغيرة بهارات دجاج.
2 ملعقة كبيرة كسبرة طازجة ومفرومة.
ملح وفلفل.
4/1 كوب ميه.
الطريقة:1- قطعي صدور الفراخ إلى شرائح صغيرة مثل الشاورمة.
2- سخني الزيت في طاسة كبيرة على نار متوسطة وضيفي ليه شرائح الدجاج،
وقلبيهم مع بعض لمدة عشرة دقائق مع التقليب المستمر، بعد كده ضيفي ليهم
البصل والثوم والفلفل الحار والكاري وخلطة التوابل والملح والفلفل، وقلبيهم
مع بعض لمدة خمس دقائق، بعد كده ضيفي إليهم 4/1 كوباية ميه، وسيبيها على
النار لغاية ما تتشرب المية دي.
3- هاتي العيش الشامي وافتحيه وامليه بالفراخ ورشي الكسبره عليه.
4- سخني الفرن على درجة حرارة 220 درجة، وحطي فيه الحواوشي لمدة 5-10
دقائق بعد كده طلعيه من الفرن وحطيه في أطباق التقديم وزيني الطبق بـ 1
ملعقه كبيرة من الزبادي أو القشدة البلدي.. وبالهنا والشفا